ایران پرسمان
آیا جهان هیچگاه خواهد توانست به راز سرمنشاء پی ببرد؟
پنجشنبه 20 خرداد 1400 - 13:24:22
ایران پرسمان - شفقنا / بسیار حیاتی است که واقعیات مربوط به چگونگی انتشار کووید-19 را دریابیم تا از همه‌گیری‌های آینده پیشگیری شود، اما چین به درخواست آمریکا در این زمینه تن نمی‌دهد.
اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا-cfr– نوشت: بسیاری از دانشمندان باور دارند که سارس-کووید-2، کروناویروسی که عامل ایجاد بیماری کووید 19 است، از حیوانات به انسان منتقل شده است. برخی از پژوهشگران خفاش‌ها را سرمنشاء این ویروس می‌دانند.
اما چندین احتمال وجود دارد: ویروسی طبیعی که در خارج از آزمایشگاه انسان‌ها را آلوده کرده است؛ ویروسی طبیعی که هنگام مطالعات آزمایشگاهی در لابراتواری خاص به بیرون نشت کرده است؛ یا ویروسی که در نتیجه‌ی آزمایشی خاص در آزمایشگاه تولید شده است.
تاکنون هیچ سند و مدرک معتبری برای تایید فرضیه‌های مطرح شده پیرامون چگونگی انتقال کروناویروس به انسان، از داخل یا خارج از آزمایشگاه، به دست نیامده است.
شمار فزاینده‌‌ای از کارشناسان خواهان تحقیقات بیشتر در ووهان چین هستند، شهری که گفته می‌شود شیوع این بیماری از آنجا آغاز شد. اما تنش‌های سیاسی بین واشنگتن و پکن مانع تحقیقات علمی در این زمینه است. به‌علاوه چین انکار می‌کند که سرمنشاء کووید19 از داخل این کشور باشد.
دانشمندان باور دارند که کشف سرمنشاء ویروس برای شناخت بهتر سطح ریسک رفتارهای متفاوت انسان- شامل انواع روش‌های تعامل بین انسان و حیوانات از جمله دامپروری- و پیشگیری از همه‌گیری‌های آینده اهمیت دارد.
به‌علاوه، کشف سرمنشاء این ویروس در انسان، درک علمی از نحوه عملکرد این ویروس‌ها، به ویژه چگونگی انتقال و جهش در گونه های مختلف جانوری را بهبود می بخشد.
کارشناسان از دولت‌ها خواسته‌اند که برای شناسایی تهدیدات مربوط به همه‌گیری‌ها در آینده سرمایه‌گذاری‌های کلان انجام دهند: کارگروه مستقل شورای روابط خارجی آمریکا توصیه کرده که شبکه‌ای یکپارچه از دستگاه‌های ملی نظارت بر اپیدمی ایجاد شود.
دانشمندان هشدار می‌دهند که با گذشت زمان، ردیابی سرمنشاء کووید19 چالش برانگیزتر می‌شود. مثلا، آنتی بادی‌های ویروس سرانجام ناپدید می‌شوند – متخصصان هنوز در تلاشند تا بفهمند که آنتی بادی های کووید19 چه مدت در بدن انسان باقی می‌مانند. از این رو، پژوهشگرانی که امیدوارند در ابتدای همه‌گیری به راز سرمنشاء ویروس پی ببرند بازه زمانی محدودی برای انجام این کار دارند.
کارشناسان می‌گویند با توجه به مانع‌تراشی‌های چین در مسیر پژوهش‌ها، محققان خارجی برای دسترسی به اطلاعات موردنیازشان فرصت اندکی در اختیار دارند و سازمان بهداشت جهانی نیز اختیار آن را ندارد که چین را ملزم به اجرای دستورات مرتبط با تحقیقات بکند.
برخی از کارشناسان بخش سلامت هشدار می‌دهند که این اختلافات می‌تواند تلاش‌های جهانی برای پایان دادن به همه‌گیری را تضعیف کند.

http://www.PorsemanNews.ir/fa/News/296308/آیا-جهان-هیچگاه-خواهد-توانست-به-راز-سرمنشاء-پی-ببرد؟
بستن   چاپ