ایران پرسمان

آخرين مطالب

زندگی بزرگان/ علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟ خواندنی ها

زندگی بزرگان/ علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / علی‌اکبر قربان شیرودی دی ماه 1334 در روستای بالاشیرود از توابع شهرستان تنکابن متولد شد. پس از گذراندن سال سوم متوسطه در زادگاه خویش، برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و همراه با کار به تحصیل خود ادامه داد. شیرودی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند. سپس دوره هلی‌کوپتری کبرا را در پادگان اصفهان گذراند و با درجه ستوانیاری فارغ‌التحصیل شد.
وی پس از سه سال خدمت در ارتش به کرمانشاه رفت و با خلبان احمد کشوری آشنا شد. شیرودی از ارتشیانی بود که با اوج‌گیری جریانات انقلاب اسلامی به صفوف راهپیمایان پیوست و به دستور حضرت امام (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها، او نیزخارج شد. پس از خروج از پادگان درصدد تشکیل گروهی چریکی برآمد و با تعدادی از دوستانش در کرمانشاه در این زمینه اقدام کرد تا اینکه امام خمینی (ره) به میهن بازگشتند و انقلاب به پیروزی رسید.
شیرودی که در جریانات پیروزی انقلاب با پیشمرگان کرد مسلمان همکاری کرده بود، با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به سپاه غرب کشور پیوست.
وی که با شروع جنگ تحمیلی در 31 شهریور 1359 به منطقه کرمانشاه رهسپار شده بود در جریان یکی از مأموریت‌های خود با سرپیچی از فرمان بنی‌صدر مبنی بر تخلیه پادگان و انهدام انبار مهمات منطقه، به همراه دو خلبان همفکر خود و با دو هلیکوپتری که در اختیار داشتند، در طول 12 ساعت پرواز بی‌نهایت حساس و خطرناک که وی به عنوان تنها موشک انداز پیشاپیش دو خلبان دیگر به قلب دشمن یورش برد، توانست مهمات دشمن را درهم کوبیده و خسارات سنگینی بر دشمن وارد آورد.
شجاعت و ابتکار عمل این شهید نه تنها در سراسر کشور، بلکه در تمام خبرگزاری‌های مهم جهان منعکس شد. بنی‌صدر برای حفظ ظاهر دو هفته بعد به او ارتقا درجه داد، اما وی درجه تشویقی را نپذیرفت و تنها خواسته‌اش را دیدار با حضرت امام و بیان کارشکنی‌های بنی‌صدر و بی‌تفاوتی برخی از فرماندهان اعلام کرد.
در همان ایام به دستور فرماندهی هوانیروز چند درجه تشویقی گرفت و از ستوانیار سوم خلبان به درجه سروانی ارتقا یافت، اما طی نامه‌ای به فرمانده هوانیروز کرمانشاه در 9 مهر 1359 چنین نوشت:
«اینجانب خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه می‌باشم و تا کنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگ‌ها شرکت نموده‌ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته‌ام و به دستور رهبرعزیزم به جنگ رفته‌ام. لذا تقاضا دارم درجه تشویقی که به اینجانب داده‌اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانیار سومی که بوده‌ام، برگردانید. »
با اوج گیری جنگ در کردستان، شیرودی و چند تن دیگر از خلبانان وارد جنگ شدند. شیرودی در عملیات‌های پروازی خود تلفات سنگینی را به نیروها و تجهیزات دشمن در نقاط استراتژیکی غرب کشور وارد کرد. در 13 دیماه 1359 وقتی خیانت‌های آشکار بنی‌صدر را دید به افشاگری پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ایمان و اسلحه و چنگ و دندان از میهن اسلامی دفاع کنند. در همین ایام علی اکبر شیرودی را به خاطر بازپس گیری ارتفاعات بازی‌دراز بازداشت تنبیهی کردند و در واکنش به این مساله، روحانیون متعهد و اعضای سپاه کرمانشاه مراتب ناراحتی خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضای شورای عالی دفاع از جمله آیت‌الله خامنه‌ای و حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی رساندند و حکم بازداشت وی منتفی شد.
شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی‌کوپترش، باز سرسختانه می‌جنگید. شیرودی پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از 360 خطر مرگ سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) در منطقه بازی دراز، هنگامی که عراق لشکری زرهی با 250 تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره‌انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سرپل‌ذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.
خلبان یاراحمد آرش که به همراه شهید شیرودی در این عملیات پروازی شرکت داشت، درمورد چگونگی شهادت این خلبان دلاور می‌گوید: «بارها او را در صحنه جنگ دیده بودم که خود را با هلیکوپتر به قلب دشمن زده و حتی هنگام پرواز مسلسل به دست می‌گرفت. در آخرین نبرد هم جانانه جنگید و بعد از آنکه چهارمین تانک دشمن را زدیم، ناگهان گلوله یکی از تانک‌های عراقی به هلیکوپتر اصابت کرد و در همان حال شیرودی که مجروح شده بود با مسلسل به همان تانک شلیلک کرده و آن را منهدم نمود و خود نیز به شهادت رسید. »

ایران پرسمان


پیکر پاک شهید شیرودی پس از تشیع باشکوه در روستای شیرود تنکابن آرام گرفت.
پس از شهادت شیرودی، شخصیت‌های مملکتی نسبت به شخصیت والا و سلوک اخلاقی وی اظهارات مختلفی کرده‌اند؛ از جمله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای او را مکتبی، مؤمن و جنگنده در راه خدا توصیف می‌کنند.
صاحب نظران جنگ‌های هوایی، او را «نامدارترین خلبان جهان» نامیده‌اند؛ چنانکه شهید تیمسار فلاحی رئیس ستاد مشترک ارتش، وی را ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی‌دراز، میمک، دشت‌ذهاب و پادگان ابوذر توصیف کرده و می‌گوید: " او غیرممکن‌ها را ممکن ساخت. کسی بود که وقتی خبر شهادتش را به امام دادم، امام در مورد وی فرمودند: " او آمرزیده است".

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1114439/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتصال بیش از 96 درصد روستاها به اینترنت

ایران اقدام استرالیا را در تحریم مقامات و نهادهای حاکمیتی کشور به شدت محکوم کرد

فروشندگان طلا تا شش ماه از ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت معاف شدند

«عصبانی نیستم»؛ واکنش روزنامه دولت به نامه روحانی

اکونومیست: با برکناری وزیر دفاع، استراتژی جنگی مسکو تغییر می‌کند؟

علت تأخیر در اعمال قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چیست؟

شنزن یکی از ثروتمندترین شهرهای چین

اینجوری بریم زیارت امام رضا (علیه‎السلام)

یک طرف ماه هرگز از زمین قابل مشاهده نیست

مشتاق توام با همه جوری و جفایی

تصویری از خوش‌وبش سردار رحیم صفوی با سفیر عربستان و مقام دولت روحانی

میهمانان ویژه وزارت خارجه

دردسرهای بی‌پایان آمریکا در دریای سرخ

عباس عبدی: تنها راه برای فرزندآوری امیدوار کردن مردم و طبقه متوسط به آینده است

خطر کیمیا علیزاده برای مدال ایران؟

حدادعادل: علاقه‌مندی‌ام خواندن خاطرات سیاسی- اجتماعی است

برکناری مارشال

رخدادی بی‌نظیر

ایران ناگزیر به تغییر دکترین هسته‌ای خود می‌شود؟

وزیر سابق دولت رییسی؛ محکومیت قضایی برای مدعی اقتدار غذایی!

روایت یک مورخ از بدبینی تاریخی حاکمان ایران به اسرائیل

بانک مرکزی اعلام کرد: رشد 25 درصدی پرداخت تسهیلات بانکی در فروردین1403

قیمت مصوب لاستیک اعلام شد

مشهد سر اسم قدیم شهر بابلسر است!

نظافت با جاروبرقی با نور لیزر

زیبایی های خیره کننده طبیعت ایسلند

اولین افسر ارشد هوش مصنوعی ناسا معرفی شد

پیدا کردن نیمه گمشده خود را به هوش مصنوعی بسپارید

25 اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و حکیم معاصر، محی‌الدین مهدی الهی قمشه‌ای

آیت‌الله جوادی آملی: در شأن مردم ایران نیست که کمیته امدادی و با گرانی اداره شوند

تجربه مستقیم استاد ایرانی از بازداشت در آمریکا

فرمانده نیروی دریایی ارتش: برای عبور از اقیانوس آرام، بهانه‌ به دست هیچ کشوری ندادیم

وزیر کشور: تغییر استاندار آذربایجان غربی شایعه است

حدادعادل: پنج سال است که هر هفته معلم فرانسه دارم

رئیسی: مبارزه با تبعیض و فساد، اساسِ کار جمهوری اسلامی است

نمایندگی ایران در سازمان ملل: توقف نسل‌کشی در غزه خواسته جهانی است

موشک‌های مقاومت شمال فلسطین اشغالی را به آتش کشید

بن گویر: باید شهرک‌های صهیونیست را بار دیگر به غزه بازگردانیم

وزیر خارجه آمریکا: دارایی های روسیه را برای بازسازی اوکراین مصادره می‌کنیم

تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو در تل آویو

سید حسن نصرالله: ما شهدایمان را علنی تشییع می‌کنیم و اسرائیلی‌ها کشته‌هایشان را مخفیانه دفن می‌کنند

برندگان کرونا؛ بازندگان پساکرونا

حمله «جوان» به روحانی: چرا فکر می‌کنید شبیه اپوزیسیون نیستید؟

تصویری که از نگاه سیدحسن نصرالله نشانگر پیروزی مقاومت فلسطین است

168 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد

عوامل موثر بر هزینه باربری بین المللی را برای کاهش هزینه بشناسید

تداوم کاهش نرخ تورم در ابتدای امسال

رسوب 8.500 تن غلات در انبار‌های بندر فریدونکنار

تمرین فضانوردان ⁧آرتمیس⁩ برای بازگشت به ماه

قطعه «بابا رضا» چگونه ساخته شد؟