ایران پرسمان

آخرين مطالب

هوش مصنوعی سلول‌های قاتل سرطان را شناسایی می‌کند دانش و فناوری

هوش مصنوعی سلول‌های قاتل سرطان را شناسایی می‌کند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی، یک مدل پیش‌بینی‌کننده را برای شناسایی قوی‌ترین سلول‌های ایمنی قاتل سرطان و ارائه دادن ایمنی‌درمانی سرطان ابداع کرده‌اند.
یک مدل پیش‌بینی‌کننده جدید را می‌توان همراه با چندین الگوریتم‌ برای درمان‌ سرطان به صورت شخصی‌سازی‌شده به کار برد که درمان را با ترکیب سلولی منحصربه‌فرد تومورهای هر بیمار منطبق می‌کند.
به نقل از ساینس دیلی، «الکساندر هراری»(Alexandre Harari) از «مرکز پژوهش سرطان لودویگ»(Ludwig Cancer Research) که این پژوهش را به همراه «رمی پترماند»(Rémy Pétremand) فارغ‌التحصیل این مرکز سرپرستی کرده است، گفت: اجرای هوش مصنوعی در سلول‌درمانی یک کار جدید است و شاید بتواند روش درمان را تغییر دهد و گزینه‌های بالینی جدیدی را به بیماران ارائه کند.
ایمنی‌درمانی سلولی شامل استخراج سلول‌های ایمنی از تومور بیمار، مهندسی کردن آنها برای تقویت توانایی‌های طبیعی در مبارزه با سرطان و انتقال مجدد آنها به بدن پس از رشد یافتن است. سلول‌های T یکی از دو نوع اصلی گلبول‌های سفید یا لنفوسیت‌ها هستند که در خون گردش می‌کنند و به دنبال سلول‌های آلوده به ویروس یا سرطان می‌گردند.
سلول‌های T که به تومورهای جامد نفوذ می‌کنند، به عنوان «لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور»(TIL) شناخته می‌شوند. با وجود این، همه لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور در شناسایی و حمله به سلول‌های تومور موثر نیستند. هراری توضیح داد: در واقع تنها بخشی از لنفوسیت‌ها به تومور واکنش نشان می‌دهند و بیشتر آنها ناظر هستند. چالشی که ما پیش روی خود قرار دادیم، این بود که تعداد اندکی را از لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور شناسایی کنیم. این لنفوسیت‌ها به گیرنده‌های سلول T مجهز هستند که می‌توانند آنتی‌ژن‌ها را روی تومور تشخیص دهند.
هراری و گروهش برای این کار، یک مدل پیش‌بینی مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه دادند که «TRTpred» نام دارد و می‌تواند «گیرنده‌های سلولT » یا «TCRs» را براساس واکنش‌پذیری تومور هدف آنها رتبه‌بندی کند. برای توسعه TRTpred، آنها از 235 گیرنده‌ سلول T جمع‌آوری‌شده از بیماران مبتلا به ملانومای متاستازشده استفاده کردند که پیشتر به عنوان واکنش‌دهنده یا غیر واکنش‌دهنده به تومور طبقه‌بندی شده بودند. این گروه پژوهشی، مشخصات بیان ژن سلول‌های T حامل هر گیرنده‌ سلول T را در یک مدل یادگیری ماشینی بارگذاری کردند تا الگوهایی را شناسایی کنند که سلول‌های T واکنش‌دهنده به تومور را از همتایان غیرفعال آنها متمایز می‌سازند.
هراری توضیح داد: TRTpred می‌تواند از یک جمعیت سلول T یاد بگیرد و قانونی را ایجاد کند تا برای جمعیت جدید اعمال شود. بنابراین، وقتی با یک گیرنده‌ سلول T جدید روبه‌رو می‌شویم، این مدل می‌تواند مشخصات آن را بخواند و پیش‌بینی کند که آیا تومور واکنش‌دهنده است یا خیر.
مدلTRTpred لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور را در 42 بیمار مبتلا به ملانوما و سرطان‌های دستگاه گوارش، ریه و پستان تحلیل کرد و گیرنده‌های سلول T واکنش‌دهنده به تومور را با دقت 90 درصد شناسایی کرد. پژوهشگران فرآیند انتخاب لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور خود را با استفاده از یک فیلتر ثانویه اصلاح کردند که تنها سلول‌های T واکنش‌پذیر به تومور را غربالگری می‌کند؛ یعنی فقط سلول‌هایی که اتصال قوی به آنتی‌ژن‌های تومور دارند.
هراری گفت: TRTpred منحصرا پیش‌بینی‌کننده‌ واکنش‌پذیر بودن یا نبودن گیرنده‌ سلول T به تومور است اما برخی از گیرنده‌های واکنش‌گر به تومور یک اتصال قوی را با سلول‌های تومور برقرار می‌کنند و به همین دلیل بسیار مؤثر هستند. این در حالی است که برخی دیگر با تنبلی این کار را انجام می‌دهند. تمایز اتصال‌های قوی و ضعیف، اثربخشی را نشان می‌دهد.
پژوهشگران نشان دادند سلول‌های T که توسط TRTpred و الگوریتم ثانویه به‌ عنوان واکنش‌دهنده تومور شناسایی شده‌اند، اغلب در تومورها جا می‌گیرند. یافته‌های این پژوهش با سایر پژوهش‌هایی هم‌سو هستند که نشان می‌دهند سلول‌های T موثر معمولا به عمق تومور نفوذ می‌کنند.
سپس، پژوهشگران یک فیلتر سوم را برای به حداکثر رساندن تشخیص آنتی‌ژن‌های تومور معرفی کرد. هراری گفت: ما می‌خواهیم شانس اینکه لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور تا حد ممکن آنتی‌ژن‌های گوناگون را هدف قرار دهند، به حداکثر برسانیم.
این فیلتر نهایی، گیرنده‌های سلول T را براساس ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی مشابه در چندین گروه سازمان‌دهی می‌کند. فرضیه پژوهشگران این است که گیرنده‌های سلول T در هر خوشه همان آنتی‌ژن را تشخیص می‌دهند. «وینسنت زوئت»(Vincent Zoete) پژوهشگر مرکز پژوهش سرطان لودویگ که الگوریتم‌های گروه‌بندی گیرنده‌های سلول T را توسعه داده است، گفت: بنابراین ما در هر خوشه، یک گیرنده‌ سلول T را برای تقویت کردن انتخاب می‌کنیم تا شانس هدف قرار دادن یک آنتی‌ژن مشخص را به حداکثر برسانیم.
پژوهشگران، ترکیب TRTpred و فیلترهای الگوریتمی را «MixTRTpred» می‌نامند.
گروه هراری برای تأیید روش خود، تومورهای انسانی را در بدن موش‌ها کاشتند، گیرنده‌های سلول T را از لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور آنها استخراج کردند و سیستم MixTRTpred را برای شناسایی سلول‌های T به کار بردند که نسبت به تومور واکنش داشتند و آنتی‌ژن‌های متعددی را در تومور هدف قرار دادند. سپس، آنها سلول‌های T به‌دست‌آمده از موش‌ها را برای بیان گیرنده‌های سلول T مهندسی کردند و نشان دادند که این سلول‌ها می‌توانند تومورها را در صورت انتقال به موش از بین ببرند.
«جورج کوکوس»(George Coukos) یکی از پژوهشگران این پروژه که در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی مرحله اول آزمایش بالینی است تا این فناوری را در بیماران آزمایش ‌کند، گفت: این روش نویدبخش غلبه بر برخی از کاستی‌های درمان مبتنی بر لنفوسیت‌های نفوذکننده تومور، به‌ ویژه برای بیمارانی است که با تومورهای ناتوان در پاسخ دادن به چنین درمان‌هایی مقابله می‌کنند. تلاش‌های مشترک ما روش کاملا جدیدی را از درمان با سلول T ایجاد می‌کنند.
این پژوهش در مجله «Nature Biotechnology» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1119013/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد 9.6 درصدی ترانزیت ریلی در سال 1402

فرا رسیدن سالروز رحلت حضرت امام خمینی(ره) تسلیت باد

سخنان استاد فاطمی نیا درباره امام خمینی رحمت الله علیهما

چرا لقمان حکیم بود؟

رقیب نورالینک رکورد ایمپلنت الکترود را در مغز شکست

جدیدترین فیلم از خانه‌داری ربات «ایو»

محمدعلی وکیلی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری شد

بازتاب بیانات امروز رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی

رویانیان: به دولت پاسخگو معتقد هستم

ترافیک سنگین در خیابان فاطمی؛ آخرین گمانه زنی‌ها از ترکیب نامزدهای نهایی انتخابات

اولین توئیت جهانگیری پس از ثبت‌نام در انتخابات: آمده ام...

نوروزی: حل مشکلات معیشتی اولویت دولت بنده است

کوهکن برای انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کرد

مخبر در راه وزارت کشور؛ بازدید از ستاد انتخابات یا کاندیداتوری؟

گروسی: اقشار غنی و ضعیف نیازمند درمان صحیح هستند

رئیس پارلمان گرجستان لایحه «عوامل خارجی» را امضا کرد

هلاکت تعدادی از نظامیان رژیم صهیونیستی به دست رزمندگان حماس

ابهام درباره حذف ارز 28500 تومانی واردات شکر

سردرگمی در توسعه تجارت؛ آیا از بحران موبایل رفرش مطلعید؟

رودخانه زیبای «جیغاتی» در جنوب شرقی استان آذربایجان غربی

گوناگون/ ارتباط دحوالارض با ظهور امام زمان ارواحنافداه

پدیده دیده نشده «بهمن ابر» در نپال

آیا می‌توان پیری را به تعویق انداخت؟

عرضه ترجمه «چشم اندازهایی برانسان گرایی دیجیتال» در بازار نشر

ثبت‌نام نوروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری

رویانیان هم در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد

جهانگیری: می‌آیم تا از ایرانیانی رای بگیرم که خواهان زندگی بهتر هستند

فرزند جهانگیری سوال خبرنگار را بی پاسخ گذاشت

خاطره لحظه‌ای سرنوشت‌ساز در جلسه انتخاب رهبری؛ خبر مهمی که روحانی به اعضای خبرگان داد

جلال زاده: دولت مردم مدار خود را وقف ملت ایران خواهد کرد

علت عدم ثبت‌نام یاسر جبرائیلی در انتخابات: سه ماه و 20 روز از 40 سال تمام کم دارم!

عارف کاندیدا نمی‌شود

ترامپ در پرونده حق السکوت به دیوان عالی آمریکا متوسل شد

عقد اخوت پکن با طالبان برای چیست؟

هشت ارز دیجیتال با محبوبیت ناگهانی بین خریداران ایرانی

استوری/ ما از خدا هستیم...

طراحی خانه سه بعدی با استفاده از نجاری

انقلاب انرژی در صنعت؛ ساخت کوره 1000 درجه سانتی‌گراد با انرژی رایگان خورشید

امام خمینی (ره) به روایت شاعران

جهانگیری: من اصلاح‌طلبم اما ملی فکر می‌کنم

پاسخ جهانگیری به سوالی در مورد حمایت خاتمی از وی

بیانیه شورای نگهبان به مناسبت 14 و 15 خرداد

سعید محمد: کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نمی‌شوم

پاسخ جهانگیری به یک سوال: رقیب شما در این انتخابات کیست؟

نمای متفاوتی از لحظه ورود رهبر انقلاب به حرم امام(ره)

مطهری: مبارزه ریشه‌ای با غول فساد باید ادامه پیدا کند

اسکندری: با کوله باری از تجربه برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم به میدان آمده‌ام

گزارش خبرنگار آخرین خبر از ورود جهانگیری به ستاد انتخابات

باقری در نشست خبری با بوحبیب: ثبات، آرامش و پیشرفت لبنان همواره هدف ایران بوده است

اخبار لحظه به لحظه از انتخابات ریاست‌جمهوری؛ جهانگیری ثبت نام کرد