سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴
سیاست روز

واشنگتن‌پست: دولت ترامپ به دادگاه‌های آمریکا دهن‌کجی می‌کند

واشنگتن‌پست: دولت ترامپ به دادگاه‌های آمریکا دهن‌کجی می‌کند
ایران پرسمان - ایسنا / بررسی و تحلیل رسانه آمریکایی نشان می‌دهد که مقام‌های دولت دونالد ترامپ از هر سه قاضی که علیه او حکم صادر کند، یک قاضی را به چالش می‌کشند. روزنامه ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / بررسی و تحلیل رسانه آمریکایی نشان می‌دهد که مقام‌های دولت دونالد ترامپ از هر سه قاضی که علیه او حکم صادر کند، یک قاضی را به چالش می‌کشند.
روزنامه «واشنگتن پست» گزارش داد، تحلیلی جامع از صدها شکایتی که در دادگاه‌های ایالات متحده علیه سیاست‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور این کشور ثبت شده، آشکار ساخته که مقام‌های این دولت ده‌ها مورد از این شکایات را به چالش کشیده، به تاخیر انداخته و یا در قبال آنها دروغ گفته‌اند و کارشناسان معتقدند که این رویکرد یک تهدید بی‌سابقه علیه نظام قضایی ایالات متحده است.
تحلیلی که این روزنامه آمریکایی انجام داده، مشخص ساخته که دونالد ترامپ و مقام‌های منصوبش در دولت دوم او در ارتباط با یک‌سوم از بیش از 160 شکایتی که علیه این دولت در دادگاه‌ها مطرح شده و قاضی آنها یک حکم اساسی را صادر کرده، به دادگاه دهن‌کجی کرده‌اند و این حاکی از رویکرد فراگیر دولت او در تبعیت نکردن از نظام قضایی ایالات متحده است.
به نوشته واشنگتن پست، شاکیان می‌گویند در این رویه وکلای وزارت دادگستری ایالات متحده و نهادهایی که آنها نمایندگی می‌کنند، عمدتا احکام را نادیده می‌گیرند، اطلاعات دروغ ارائه می‌دهند، در عرضه کردن اسناد و مدارک کوتاهی می‌کنند، بی سر و صدا دستورات دادگاه را دور می‌زنند و بهانه‌هایی برای ادامه دادن به کارهایی که طبق حکم آنها باید جلویشان گرفته شود، می‌تراشند.
قضاتی که در سال‌های گذشته توسط روسای جمهور برآمده از هر 2 حزب اصلی ایالات متحده منصوب شدند، اغلب موافق بوده‌اند. هیچ یک از آنها اقدامات مجازات کننده‌ای با هدف مجبور کردن به تبعیت از احکام اتخاذ نکرده و اجازه داده‌اند که دولت همچنان برای هفته‌ها یا حتی در مواردی برای ماه‌ها دستورات را به چالش بکشد.
بازار
تحلیلگران حقوقی خارج از سازمان می‌گویند دادگاه‌های آمریکا در شروع رسیدگی به اتهام «اهانت به دادگاه» به دلیل عدم تبعیت از احکام، به‌ویژه در صورتی که احکام آنها تحت تجدید نظر قرار گرفته باشد، به کُندی عمل می‌کنند. به گفته این تحلیلگران، قضات آمریکایی مذکور نگران هستند که سرویس مارشال‌های ایالات متحده که مدیر آن توسط رئیس جمهور منصوب می‌شود و یک نهاد انتظامی فدرال زیرمجموعه وزارت دادگستری آمریکا محسوب می‌شود، احتمالا احضاریه‌های آنها را اجرایی نکرده و مقام‌های دولتی متمرد را با وجود صدور حکم از سوی دادگاه در بازداشت قرار ندهد.
یکی از شاخص‌ترین پرونده‌های مطرح شده علیه دولت دوم ترامپ مربوط به شکایت یک افشاگر است که اواخر ماه گذشته میلادی به کنگره ارائه شد. در این شکایت، مقامات وزارت دادگستری به نادیده گرفتن دستورات دادگاه در قبال پرونده‌های شکایت از نحوه استرداد مهاجران، ارائه استدلال‌های حقوقی بی‌ پایه و اساس و تحریف حقایق متهم شدند.
سونیا سوتومایور، قاضی دیوان عالی ایالات متحده نیز از مقامات دولت ترامپ انتقاد کرده و نوشت که این مقامات «آشکارا دستور قاضی مبنی بر عدم اخراج مهاجران به کشور ثالثی که تابعیت آن را ندارند، نادیده گرفته‌اند.»
روزنامه واشنگتن پست، 337 مورد شکایت علیه دولت دوم ترامپ از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید و آغاز تغییرات سریع او در برنامه‌ها و سیاست‌های دولت را بررسی کرد.
این بررسی نشان داد که تا اواسط ژوئیه، دادگاه‌های آمریکا در 165 مورد از این شکایات علیه دولت حکم داده بودند. روزنامه واشنگتن پست دریافته که دولت ترامپ در 57 مورد از این پرونده‌ها - معادل تقریبا 35 درصد آنها - متهم به سرپیچی یا خنثی کردن نظارت دادگاه است. کارشناسان حقوقی گفتند که این الگوی رفتاری در هیچ یک از دولت‌ها و دوره‌های ریاست جمهوری قبلی ایالات متحده سابقه نداشته است.
آنها همچنین هشدار دادند که این نحوه رفتار، نقش قوه قضائیه را به عنوان مهارکننده برای قوه مجریه‌ای که اختیارات گسترده‌ای را اعمال می‌کند تضعیف کرده و مرزهای قانون و قانون اساسی آمریکا را به چالش می‌کشد. پرونده‌های مهاجرت به‌عنوان اصلی‌ترین کانون سرپیچی‌های دولت ترامپ از دستورات قضایی مطرح بوده‌اند، اما این دولت همچنین بارها به عدم رعایت احکام دادگاه در پرونده‌های مربوط به کاهش بودجه و تعدیل نیروی فدرال متهم شده است.
در این میان مقامات دولت ترامپ سرپیچی از دستورات دادگاه را انکار کرده و حتی قضاتی را که این احکام را صادر کرده‌اند به «استبداد قضایی» متهم می‌کنند. هنگامی که دیوان عالی آمریکا ماه ژوئن اختیارات قوه قضاییه را برای متوقف کردن سیاست‌های قوه مجریه در ضمن به چالش کشیده شدن آنها در دادگاه محدود کرد، ترامپ از این حکم به عنوان جلوگیری از آنچه «سوءاستفاده عظیم از قدرت» خواند، یاد کرد.
ترامپ گفت: «ما شاهد بودیم که تعداد انگشت‌شماری از قضات چپ رادیکال سعی در لغو اختیارات مشروع رئیس جمهور داشتند.» او به دروغ قضاتی را که علیه او حکم داده‌اند، صرفا دموکرات به تصویر کشید.
هریسون فیلدز، معاون سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه این موضع را تکرار کرد. او هم قضاتی که علیه رئیس جمهور آمریکا حکم داده‌اند را «چپگرا» خوانده و گفت که وکلای رئیس جمهور آمریکا «به طور خستگی‌ناپذیر برای تبعیت از احکام تلاش می‌کنند.» فیلدز در بیانیه‌ای گفت: «اگر به خاطر رهبری دیوان عالی کشور نبود، قوه قضائیه صرفا یک دادگاه پوشالی بود.»


نظرات شما