دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
سیاست روز

اتهام تازه علیه رئیس‌جمهور برکنار شده کره جنوبی

اتهام تازه علیه رئیس‌جمهور برکنار شده کره جنوبی
ایران پرسمان - ایسنا /به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور برکنار شده کره جنوبی امروز (دوشنبه) با اتهامات بیشتر کیفری مربوط به پرواز پهپاد بر فراز کره شمالی قرار گرفت. به گفته ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور برکنار شده کره جنوبی امروز (دوشنبه) با اتهامات بیشتر کیفری مربوط به پرواز پهپاد بر فراز کره شمالی قرار گرفت.
به گفته دادستان‌های کره جنوبی، «یون سوک یول» رئیس جمهور برکنار شده این کشور عمدا پهپادهایی را بر فراز کره شمالی به پرواز درآورد تا تنش‌ها را شدت بخشد و برنامه‌های خود برای اعلام حکومت نظامی را توجیه کند.
یون سوک یول با اعلام حکومت نظامی در 3 دسامبر 2024 و اعزام نیرو برای محاصره مجلس ملی، جدی‌ترین بحران سیاسی در تاریخ معاصر کره جنوبی را رقم زد.
بازار
او بعدا استیضاح و برکنار شد و اکنون در زندان به سر می‌برد و به اتهاماتی از جمله رهبری یک شورش، در انتظار محاکمه است.
«لی جائه میونگ» رئیس‌جمهور کنونی کره جنوبی قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، تحقیقاتی مستقل درباره حکومت نظامی دولت سابق و سایر اتهامات جنایی مربوط به همسر و دولت رئیس جمهور سابق آغاز می‌کند.
به گفته یک تیم تحقیقاتی ویژه، همچنین رئیس‌جمهور سابق و دو مقام ارشد دفاعی او به نفع دشمن و سوءاستفاده از قدرت در پروازهای پهپادی ادعایی خود که حدود دو ماه قبل از اعلام حکومت نظامی رخ داده بود، متهم شدند.
این اتهام جدید علیه یون سوک یول در حالی مطرح شده که کره شمالی، سئول را به پرواز پهپادها بر فراز پیونگ یانگ برای سه بار در اکتبر 2024 برای انتشار خبرنامه‌هایی متهم کرده است.
«کیم یونگ هیون»، وزیر دفاع وقت کره جنوبی در ابتدا این اتهام را رد کرد اما بعدا ارتش این کشور اعلام کرد که نمی‌تواند تایید کند آیا ادعای مطرح شده از سوی پیونگ یانگ حقیقت دارد یا خیر.
تنش‌ها در آن زمان بین دو کره شدت گرفت و کره شمالی تهدید کرد که با زور، پاسخ می‌دهد اما هیچکدام اقدامی انجام ندادند و تنش‌ها به تدریج فروکش کرد.
وقتی یون سوک یول حکومت نظامی اعلام کرد، به طور ضمنی به «تهدیدهای نیروهای کمونیست کره شمالی» اشاره کرد، اما بر مبارزات خود با پارلمان تحت کنترل لیبرال‌ها که مانع دستور کار او شده، مقامات ارشد را استیضاح کرده و لایحه بودجه دولت او را کاهش داده بودند، تمرکز کرد. وی مجلس ملی را «لانه جنایتکاران» و «نیروهای ضد دولتی» نامید.
بازرس ویژه شورای مستقل کره شمالی نیز امروز اعلام کرد که گروهش یون سوک یول، «کیم یونگ هیون»، وزیر دفاع وقت کره جنوبی و «یئو این-هیونگ» فرمانده سابق آژانس ضداطلاعات ارتش را به دلیل پرواز ادعایی پهپاد، متهم کرده است.
وی افزود، این سه نفر «با افزایش خطر درگیری مسلحانه دو کره با هدف ایجاد فضایی برای اعلام حکومت نظامی اضطراری، منافع نظامی جمهوری کره را تضعیف کردند.»


نظرات شما