ایران پرسمان

آخرين مطالب

کشف گونه‌ای از قهوه که تصور می‌شد منقرض شده انديشه

کشف گونه‌ای از قهوه که تصور می‌شد منقرض شده
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / بحران تغییرات جوی تاثیر مخربی بر روی دما و الگوهای بارشی در سراسر جهان گذاشته است. یکی از بی‌شمار محصولاتی که در معرض خطر است قهوه است که برای بشریت بسیار گرانبهاست.
به نقل از آلرت، اکنون دانشمندان گیاه قهوه‌ای را یافته‌اند که در برابر تغییرات آب‌وهوایی شدید ناشی از تغییر فصول مقاوم‌تر است. این گیاه که قهوه‌ی استنوفیلیا(Coffea stenophylla) نام دارد گونه‌ای وحشی و نسبتا کمیاب در آفریقای غربی است و در مقایسه با گیاه قهوه‌ای که معمولا استفاده می‌کنیم در برابر تغییرات جوی مقاوم‌تر است.
علاوه بر این، این گیاه طعمی مشابه قهوه‌ی با کیفیت عربیکا(Arabica) دارد که از گیاه عربیکا ساخته می‌شود. بنابراین می‌تواند افرادی که نوشیدنی‌های گرم را به خوبی می‌شناسند را نیز راضی کند.
قهوه‌ی عربیکا که در حال حاضر 75 درصد بازار را از آن خود کرده جزو گونه‌های در خطر است زیرا گیاه آن برای رشد نیاز به شرایط ویژه‌ای دارد.
محققان در این مقاله نوشتند: این گونه خاص، شرایط قابل کشت قهوه را افزایش می‌دهد و منبعی مهم برای ایجاد گیاهان قهوه سازگار با شرایط جوی مختلف است.
گیاه استنوفیلیا در حقیقت در حال احیای مجدد است. پیش از این تصور می‌شد که این گیاه از بین رفته است و تنها جایی که می‌توان آن را یافت ساحل عاج است و طی دهه‌ها اطلاعات کمی از آن در دست بود اما به تازگی این گیاه در شهر سیرالئون(Sierra Leone) در آفریقای غربی یافت شده است.
دانشمندان نمونه‌هایی از آن را برای بررسی طعم آزمایش کردند و مدل‌سازی‌هایی انجام دادند تا متوجه شوند این گیاه در چه شرایطی رشد می‌کند. استنوفیلیا می‌تواند دماهای 24.9 درجه‌ سانتی‌گراد را تحمل کند که از میزان تحمل گیاهان عربیکا و کنفورا(C. canephora) که ما آن را به اسم قهوه‌ی روبوستا(robusta) می‌شناسیم بیشتر است.
تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که این گیاه می‌تواند در دوره‌های خشکسالی زنده بماند و تا حدودی در برابر زنگ زدگی برگ‌ها نیز مقاوم است. بنابراین می‌توان آن را به عنوان گزینه‌ای برای پرورش قهوه در شرایط محیطی سخت در نظر گرفت. البته اگر بتوانیم میزان کافی از آن را پرورش دهیم.
محققان در مقاله‌شان نوشتند: پرورش ضعیف استنوفیلیا علت اصلی عدم موفقیت آن در تبدیل شدن به محصولی جهانی است، اگرچه رقابت با قهوه‌ی روبوستا که همزمان با کاهش تولید گیاه استنوفیلیا تبدیل به کالایی جهانی شد نیز از عوامل اصلی این موضوع است.
قهوه‌ی استنوفیلیا طی یک سال گذشته در آزمایش‌های طعم و مزه موفق بوده است. همچنین این گیاه را می‌توان به گیاهان دیگر پیوند زد تا باعث ایجاد مقاومت در برابر شرایط جوی سخت سایر گیاهان شود.
تغییر گونه‌ها و حرکت به سمت گونه‌های مقاوم‌تر تنها راه حلی است که این صنعت دارد. جابه‌جایی مزارع کشت قهوه نیز جزو گزینه‌هایی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد. البته رفع این مشکل به صورت ریشه‌ای بهترین راه‌حل است یعنی حل مشکل تغییرات اقلیمی.
محققان اکنون در حال کاشت نهال‌های استنوفیلیا هستند تا این گیاه را به عنوان یک منبع با کیفیت برای تولید قهوه بررسی کنند. با این حال زمانی طول می‌کشد تا افرادی غیر از محققان و متخصصین طعم آن را بچشند.
آرون دیویس(Aaron Davis) رئیس تحقیقات گیاهان قهوه در باغ ‌گیاه‌شناسی رویال انگلستان می‌گوید: این قهوه طی یک یا دو سال آینده در کافه‌ها نخواهد بود اما من فکر می‌کنم پنج تا هفت سال دیگر شاهد ورود آن به بازار جهانی به عنوان قهوه‌ای با طعم قوی و ارزشمند خواهیم بود.

لینک کوتاه:
https://www.porsemannews.ir/Fa/News/279030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

14 درصد از معاینات نزاع پزشکی قانونی مربوط به زنان مدعی همسرآزاری

خدمات جامعه مامایی در دوران همه گیری کرونا قابل تقدیر است

تلاش قابل تحسین توانمند عزیز کشورمان برای صعود به قله 2 هزار متری

7 راهکاری که می توانید با آن ها بیشتر به خود عشق بورزید

روانشناسی/ مقابله با اضطراب بازگشت به کار در دوران کرونا

وحشتناک‌ترین صاعقه در استرالیا

استفاده نیروی دریایی آمریکا از جت‌پک

زنده شدن عجیب ماهی منجمد!

ترس مردم روستایی در هند از شعله های عجیب آتش از لوله ای که در زمین فرو رفته بود

شاخصه‌های دولت اسلامی در نگاه قرآن؛‌ مبارزه با ویژه خواری

نجات بچه دلفین در ساحل

بعضی‌ها باید فرهنگ شهری رو از این اردک‌ها یاد بگیرن!

حکمت/ لجاجت چه پیامدی دارد؟

لحظه تصادف وحشتناک تریلی 18 چرخ با قطار در تگزاس

لحظه‌های نابی که زود گذشت

بارش تگرگ های 5 سانتی در ایالت فلوریدا

تصادف راننده حواس پرت و موتور سوار بی احتیاط

ترین ها/ اولین مومیایی باردار مصری کشف شد!

ترمز دردسرساز برای دوچرخه سوار در خیابان

تارزان در دنیای واقعی!

مرد عنکبوتی در دنیای واقعی!

4گوشه دنیا/ بیماری نادر دختر انگلیسی که هنگام خندیدن می خوابد!

جشن تولد 25 سالگی یک لاک پشت

تشویق برای شوت اشتباهی!

یک صحنه کاملا عادی در هند!

زنی در مالی 9 قلو به دنیا آورد!

بزغاله ای با هفت پا

مسدود شدن اتوبان با ورود گاو و تمساح!

تزئین جالب گچ در قالب‌های سیلیکونی

نجات معجزه آسای یک موتور سوار از مرگ حتمی

گوناگون/ 10 حقیقت جالب درباره مثلث برمودا

نماهنگ «یا رب تو ببخش» با صدای بنی‌ فاطمه

برنامه‌ های هفته جهانی نجوم در ایران اعلام شد

چه عواملی باعث می‌شود مردم قرنطینه را رعایت نکنند؟

مستاجران خانه بتنی ساخته شده با چاپگر سه بعدی

ترجمه/ موشک فضایی غول‌پیکر چین سرگردان در آسمان با مکان فرود نامعلوم!

حذف بو و گازهای سمی تصفیه خانه با فناوری نانو

ساخت نرم‌ترین ایمپلنت مغز با سوزن قندی

سقوط زباله‌های فضایی به چه شکل است؟

موشک چینی در روز شنبه وارد جو زمین می‌شود

کشف ژن‌هایی مرتبط با رنگ چشم انسان

3 دانشمند مدعی وجود "قارچ" در مریخ شدند!

داستانک/ تقوا چیست؟

ستاره درخشان شعر جنوب، تسلیم سرطان شد/ ماجرای جنجالی قاسم آهنین‌جان چه بود؟

آوازخوانی استاد آهنین‌جان در بیمارستان برای پرستاران

تازه های نشر/ چند کتاب تازه‌ منتشر شد

صوت/ قصه های نوبرخانوم؛ نوشته شرمین نادری_ قسمت دوم

شعر خوانی زیبایی از مرحوم حسین منزوی

شعر طنز/ دوبیتی های خبری هفته

یادگاری عجیب یک شاگرد نزد استاد شفیعی کدکنی