سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴
سیاست روز

کارزار عجیب تندروها علیه رئیس جمهور

کارزار عجیب تندروها علیه رئیس جمهور
ایران پرسمان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست در حالی که تنها چند روز از پایان جنگ تحمیلی ۱۲روزه گذشته است و کشور ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که تنها چند روز از پایان جنگ تحمیلی 12روزه گذشته است و کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند انسجام و همبستگی ملی است، جریانی افراطی به‌جای تمرکز بر آرامش و ترمیم کشور، کارزاری برای استیضاح رئیس‌جمهور به‌راه انداخته است. اقدامی که نه‌تنها در تضاد با شرایط حساس کشور است بلکه می‌تواند وحدت شکننده جامعه را در این مقطع بحرانی دچار آسیب جدی کند.
بازار
ماجرا از 7 تیرماه آغاز شد؛ درست همان روزی که مجلس دوازدهم، طرح تعلیق همکاری با آژانس انرژی اتمی را تصویب کرد. همزمان، کارزاری با هدف استیضاح مسعود پزشکیان در فضای مجازی شکل گرفت. در متن این کارزار با ادبیاتی تند و هیجانی از مردم خواسته شده است برای «استیضاح این دولت فشل» به‌پا خیزند زیرا این تنها فرصت برای حذف دولت فعلی است. بلافاصله کنار این کارزار، موجی از توئیت‌ها با هشتگ «عدم کفایت سیاسی» علیه رئیس‌جمهور منتشر شدند. این موج تبلیغاتی با حمایت برخی چهره‌های شناخته‌شده جناح تندرو، تلاش دارد فضای عمومی کشور را متشنج و دولت را در تنگنا قرار دهد.
در این بین، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به این تحرکات، از ارسال پیامک‌هایی با مضمون لزوم استیضاح پزشکیان خبر داده و تاکید کرده است که هدف اصلی این جریان، نه سیاست خارجی، نه منافع ملی بلکه تنها حذف رقیب از صحنه قدرت است. او در گفت‌وگویی با خبرآنلاین اعلام کرده است :«در سالگرد انتخابات ریاست‌جمهوری، یک‌سری پیامک‌هایی با این عنوان مطرح شدند که باید پزشکیان کنار برود. تنها مساله مهم برای آنها قدرت است و نیمچه قدرت برخاسته از رای مردم را هم تحمل نمی‌کنند». این ادعاها نشان می‌دهند که پروژه فشار بر رئیس‌جمهور، برنامه‌ای از‌پیش‌ طراحی‌شده است؛پروژه‌ای که حالا با ابزارهایی مانند پیامک، شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها پیگیری می‌شود.
در این فضای پرتنش، رئیس‌جمهور پزشکیان بارها در سخنرانی‌های خود بر ضرورت حفظ وحدت ملی تاکید کرده است. او با استفاده از تریبون‌های رسمی از جمله رسانه ملی، نمازهای جمعه و منابر مذهبی خواسته است که صدای همبستگی و همگرایی از این مجاری به گوش برسد. این اظهارات با تاکیدات مکرر رهبر انقلاب نیز همسو هستند؛ اظهاراتی که همواره بر حفظ انسجام مقابل تهدیدات خارجی، جنگ روانی دشمن، فشارهای اقتصادی و تهاجم فرهنگی تاکید داشته‌اند. با این حال، افراطیون مسیر دیگری را در پیش گرفته‌اند؛ برای مثال، کنار ارتش سایبری هشتگ استیضاح پزشکیان، افرادی مانند ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در یادداشتی تند به سفر آخر پزشکیان به آذربایجان حمله کرد و در ایکس نوشت: «تشریفات ریاست‌جمهوری یک هفته کارش را رها کند و به رئیس‌جمهور بیاموزد که عرصه دیپلماسی و ملاقات‌های رسمی، عرصه چاکرم نوکرم گفتن، بغل کردن خائنین، یاالله گفتن و دولا شدن نیست». این ادبیات تند و تحقیرآمیز نشان می‌دهد که برخی جریان‌ها به‌جای نقد سازنده، به تخریب شخصیت رئیس‌جمهور روی آورده‌اند. چنین رویکردهایی نه‌تنها راه‌حل بحران‌های فعلی کشور نیستند بلکه آن‌ها را تشدید می‌کنند و موجب شکاف بیشتر در جامعه می‌شوند. از سویی، روزنامه کیهان نیز با انتشار مطلبی به بهانه پایان جنگ 12روزه به شدت از سیاست‌های دیپلماسی و مذاکره انتقاد کرد و ادعا کرد که «جنگ، فریب مذاکره را برملا کرده» و این تجربه بار دیگر نشان داد که جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکایی فرقی با هم ندارند».
آن‌طور که تحلیل‌گران می‌گویند، واقعیت آن است که کشور در حال حاضر، در موقعیتی قرار دارد که هرگونه تفرقه، شکاف و تسویه‌حساب سیاسی می‌تواند سرمایه اجتماعی و انسجام ملی را تهدید کند. در شرایطی که دشمنان خارجی همچنان به‌دنبال بهره‌برداری از اختلافات داخلی هستند، برخی از نیروهای داخلی نیز خواسته یا ناخواسته به این پروژه دامن می‌زنند. بنابراین کارزار استیضاح در بهترین حالت، یک اقدام شتاب‌زده سیاسی و در بدترین حالت، تلاشی هدفمند برای تضعیف دولت قانونی و منتخب مردم در میانه یک بحران ملی است. اکنون زمان آن است که نخبگان، سیاسیون، رسانه‌ها و مردم از هرگونه اقدام تفرقه‌برانگیز پرهیز کنند و به تقویت وحدت و انسجام ملی بیندیشند.


نظرات شما