سه شنبه ۱۷ تير ۱۴۰۴
اقتصاد روز

رقیب B-۲۱ به میدان آمد

رقیب B-۲۱ به میدان آمد
ایران پرسمان - خبرآنلاین / طراحی بمب‌افکن آینده‌نگر PAK DA از سوی شرکت هوافضای روسی توپولف، به اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی بازمی‌گردد. در سوی دیگر، نیروی هوایی آمریکا نیز در حال ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خبرآنلاین / طراحی بمب‌افکن آینده‌نگر PAK DA از سوی شرکت هوافضای روسی توپولف، به اوایل دهه 2000 میلادی بازمی‌گردد. در سوی دیگر، نیروی هوایی آمریکا نیز در حال پیش‌برد پروژه B-21 «رِیدر» به‌عنوان جانشین بمب‌افکن مشهور B-2 «اسپیریت» است.
بمب‌افکن پنهان‌کار PAK DA به‌عنوان نسل ششم هواگردهای راهبردی روسیه، قرار است با طراحی بال‌پرنده و قابلیت حمل تسلیحات سنگین، پاسخ مسکو به B-21 Raider آمریکا باشد؛ جنگنده‌ای مرموز که هنوز در مرحله طراحی 
پروژه بمب‌افکن استراتژیک آینده نگرانه PAK DA در روسیه، به‌لحاظ تئوریک، قرار است بسیاری از توانمندی‌های پیشرفته مشابه با B-21 را در خود جای دهد. با این حال، تا زمانی که این بمب‌افکن روسی به ظرفیت عملیاتی کامل نرسد، جزئیات دقیق آن همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی خواهد ماند.
معرفی PAK DA
شرکت هواپیماسازی توپولف طراحی PAK DA را در اوایل دهه 2000 آغاز کرد. با این حال، بنا بر اعلام دنیس مانتوروف، معاون سابق نخست‌وزیر روسیه در امور صنعت و تجارت، نخستین نمونه آزمایشی این بمب‌افکن تا سال 2021 وارد مرحله تولید نشد. از آن زمان تاکنون، برنامه زمانی توسعه این پروژه بارها دچار تأخیر شده است. تهاجم نظامی روسیه به اوکراین نیز از سال 2022 به بعد این روند را بیش‌ازپیش مختل کرده است.
در حالی که PAK DA همچنان در مرحله طراحی قرار دارد، جزئیات و ویژگی‌های فنی آن تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده‌اند. با این حال، آن‌طور که پیداست، طراحی بدنه یکپارچه و مقطع راداری بسیار پایین این هواپیما، شباهت زیادی با B-2 اسپیریت آمریکایی دارد. در مورد ظرفیت تسلیحاتی نیز برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که PAK DA می‌تواند تا 30 تُن مهمات حمل کند؛ رقمی که از ظرفیت 20 تُنی B-2 نیز فراتر می‌رود.
هرچند رسانه‌های دولتی روسیه اعلام کرده‌اند که PAK DA می‌تواند تا سال 2027 وارد خط تولید شود، اما چنین برآوردی به‌نظر خوش‌بینانه می‌رسد. به گفته مجله Military Watch، احتمال آن وجود دارد که بسیاری از فناوری‌های نوین توسعه‌یافته برای پروژه PAK DA، پیش از آنکه این بمب‌افکن آماده ورود به خدمت شود، در مدل‌های ارتقاءیافته آینده از خانواده Tu-160M به‌کار گرفته شوند.
بازار



ایران پرسمان


نظرات شما