شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴
اقتصاد روز

سیستان و بلوچستان قطب تولید موز کشور

سیستان و بلوچستان قطب تولید موز کشور
ایران پرسمان - ایسنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: هم‌اکنون سیستان و بلوچستان ۹۹ درصد موز کشور را تولید می‌کند و این استان قطب تولید این محصول است. علیرضا ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: هم‌اکنون سیستان و بلوچستان 99 درصد موز کشور را تولید می‌کند و این استان قطب تولید این محصول است.
علیرضا دهمرده افزود: در گذشته نهال کشت بافت موز مورد نیاز سیستان و بلوچستان از دیگر نقاط کشور تهیه می‌شد و در اختیار کشاورزان استان قرار می‌گرفت اما از سال گذشته این نهال برای نخستین بار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان تولید شد.
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیرکشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص داده‌اند.
بازار
وی بیان کرد: 13 هزار و 134 هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد که 11 هزار و 390 هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
دهمرده خاطرنشان کرد: اهمیت تولید موز در استان از آن جهت است که ایران سالانه ارز قابل توجهی برای واردات موز هزینه می‌کند. همین موضوع فرصت بی نظیری را برای کشاورزان فراهم کرده تا علاوه بر بهبود معیشت خود با گسترش باغات موز و میوه‌های گرمسیری جلوی خروج میلیون‌ها دلار ارز را بگیرند و همزمان اشتغال پایدار ایجاد کنند.
رئیس جهاد کشاورزی استان تاکید کرد: ظرفیت سیستان و بلوچستان برای حرکت به سمت خودکفایی در تولید موز بسیار بزرگ است؛ به‌شرط آن‌که سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و حمایت‌های دولتی تداوم داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره‌گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به‌فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
دهمرده با تشریح برنامه‌های توسعه‌ای با اشاره به شکل‌گیری سند توسعه استان در سطح ملی افزود: این طرح با همکاری سازمان برنامه و بودجه و استانداری تهیه شده و زیرساخت‌ها، حمایت از سرمایه‌گذاران و طرح‌های مهمی از جمله خودکفایی تولید موز در سه سال آینده را دنبال می‌کند. هم‌اکنون سیستان و بلوچستان 99 درصد موز کشور را تولید می‌کند.
وی در خصوص محصولات گرمسیری استان نیز گفت: سیستان و بلوچستان به عنوان خاستگاه میوه‌های گرمسیری و استوایی کشور تصویر تازه‌ای از الگوی کشاورزی خود ارائه داده است؛ گلخانه‌ای طبیعی که از کنار و چیکو تا انبه و نارگیل و از پاپایا تا جمبولان را در خاک گرم خود می‌پروراند.
دهمرده در ادامه با تأکید بر اینکه سیستان و بلوچستان سالانه 373 هزار تن میوه گرمسیری تولید می‌کند، افزود: در حال حاضر فهرست بلندبالایی از میوه‌های کم‌یاب و خاص از کنار، نارگیل، چیکو، گواوا، پاپایا و آنونا(سیتاپل) تا جمبولان، بیدام، تمبرهندی، فالسا، موز و آناناس در استان کشت می‌شود.
وی با بیان اینکه استان در تولید برخی از این میوه‌ها نه تنها بی‌رقیب است، بلکه تنها تولیدکننده برخی ارقام خاص در ایران به حساب می‌آید، گفت: اقلیم گرم و مرطوب جنوب استان و شرایط نزدیک به مناطق استوایی امکان پرورش طیف گسترده‌ای از محصولات را فراهم کرده است. بر این اساس حدود 16 هزار و 962 هکتار از باغات استان زیر کشت میوه‌های گرمسیری قرار دارد و این محصولات علاوه بر تأمین بازار داخلی، به استان‌های دیگر و حتی بازارهای خارجی نیز ارسال می‌شود.


نظرات شما