ایران پرسمان - ایسنا / دولت آلمان تصمیم ایران برای به تعلیق درآوردن همکاری خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در پی بیعملی این نهاد در حفاظت از تاسیسات اتمی ایران در برابر حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و آمریکا را در بر دارنده «پیامی فاجعهبار» دانست.
«مارتین گیس» سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان امروز چهارشنبه گفت که تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی «پیام فاجعهباری» ارسال میکند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان پس از امضای رسمی قانون تعلیق همکاری توسط «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ایران در جمع خبرنگاران گفت: همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی تمی برای رسیدن به راهکاری دیپلماتیک ضرورت دارد.
ایران در پی کوتاهی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس در عمل به وظایف قانونی خود در حفاظت از تاسیسات هستهای ایران در میانه حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی و آمریکا به آن و گزارش جانبدارانه اخیر او درباره برنامه هستهای ایران که زمینهساز قطعنامه ضدایرانی اخیر تروئیکای اروپا و این حملات شد، اعلام کرد که همکاری با آژانس را به تعلیق در میآورد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی همچنین اعلام کرده است که اقدامات گروسی در این زمینه را تحت پیگرد قانونی قرار میدهد.
در پی حملات متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ایران که با نقض منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی در سحرگاه 23 خرداد و در آستانه برگزاری دور ششم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن انجام شد، تهران اعلام کرد که مذاکره با هیچ طرفی تا زمان ادامه داشتن حملات امکانپذیر نیست.
دولت آمریکا که به اطلاع و حمایت کامل از این حمله اذعان کرده بود، فریبکارانه فرصتی 2 هفتهای را برای فراهم کردن امکان گفتوگوهای دوباره مطرح کرد، اما با گذشت تنها چند روز، اقدام به بمباران سه تاسیسات اتمی ایران در اصفهان، نطنز و فردو کرد. این تاسیسات آسیب جدی دیدهاند، اما افزایش در سطح تشعشعات خارجی در آنها گزارش نشده است.
ایران طی عملیاتهای «وعده صادق 3» و «بشارت فتح» به تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا پاسخ داد. درگیریهای نظامی میان ایران و رژیم صهیونیستی در 3 تیر با اعلام آتشبس از سوی آمریکا و پذیرفتن این درخواست از سوی ایران برقرار شد.
حمایت دولتهای اروپایی از حملات متجاوزانه اخیر به ایران، بدون در نظر گرفتن مطالبات و واکنش مشروع آن به این تجاوزگری در حالی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا به عنوان دو کشور دارای تسلیحات اتمی با نقض قوانین بینالمللی و بدون ارائه شواهدی دال بر وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران، تاسیسات اتمی آن را بمباران کردهاند. کشورهای اروپایی نهتنها این حملات را نهتنها محکوم نکرده، بلکه آن را ناقض منشور سازمان ملل متحد و قوانین بینالمللی نمیداند.
بازار ![]()
رژیم صهیونیستی که هیچ گونه نظارتی بر برنامه هستهای آن انجام نمیشود و بدون عضویت در پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی(انپتی) بزرگترین زرادخانه اتمی غرب آسیا را دارد. این رژیم نزدیک به 30 سال است که مدعی نزدیک بودن ایران به تولید یک سلاح اتمی است. این در حالی است که مقامهای ایرانی بارها تاکید کردهاند تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد. افزون بر این، آژانس بینالمللی انرژی که تا کنون سختگیرانهترین مقررات نظارتی و راستیآزمایی خود را ذیل توافق پادمانی با ایران در تاسیسات اتمی آن به اجرا درآورده و در گزارشهای فنی متعدد خود این ادعا را اثبات یا تایید نکرده است.