شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴
جهان ما

اسرائیل چگونه از چطور ترور و نسل‌کشی پول درمی‌آورد؟

اسرائیل چگونه از چطور ترور و نسل‌کشی پول درمی‌آورد؟
ایران پرسمان - ایسنا / در دهه گذشته، اسرائیل به شکل گسترده‌ای از اصطلاح «ملت استارت‌آپ» در توصیف جامعه خود استفاده کرده است. این تعبیر پس از آن رایج شد که دو روزنامه‌نگار ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / در دهه گذشته، اسرائیل به شکل گسترده‌ای از اصطلاح «ملت استارت‌آپ» در توصیف جامعه خود استفاده کرده است. این تعبیر پس از آن رایج شد که دو روزنامه‌نگار صهیونیست، در سال 2009، کتابی با عنوان «ملت استارت‌آپ: داستان معجزه اقتصاد اسرائیل» را منتشر کردند که نشان می‌داد اسرائیل نسبت به جمعیتش، دارای بیشترین استارت‌آپ‌های جهان است. 
سایت «ترجمان» درباره رفتار اسرائیل با جهانیان نوشت: چند سال بیشتر طول نکشید تا برخی روزنامه‌نگاران از روزنامه‌نگاران جهان و حتی خود روزنامه‌نگاران مستقل اسرائیلی پرده را کنار بزنند و از واقعیت‌های پشت پرده «معجزه اقتصاد اسرائیل» و ملت استارت‌آپ بنویسند. افرادی چون «بنجامین کرستین» اسطوره ملت استارت‌آپ و ناخوشی‌های آن را مورد نقد و بررسی قرار داد و «آنتونی لوونشتاین» در این باره این نوشت که اسرائیل چگونه اقتصادش را براساس خشونت و جنایت بنا کرده و دارد فناوری اشغال‌گری را به سراسر جهان صادر می‌کند.
دورنمای رؤیایی
مفهوم خودساخته «ملت استارت‌آپ» تصویری از جامعه‌ای پیشرفته، شایسته‌سالار، پررونق و مبتنی بر بازار آزاد ارائه می‌دهد که بیرون از جغرافیای غرب، همچون نوعی استثنا یا «معجزه» محقق شده است. باوجوداین، اسطوره ملت استارت‌آپ، نیمه تاریکی دارد که کمتر به آن اشاره می‌شود.
آنتونی لوونشتاین، در کتاب خود «آزمایشگاه فلسطین» شرح می‌دهد که مهم‌ترین محصول ملت استارت‌آپ، انواع و اقسام نوآوری‌ها در کشتن، جاسوسی، نظارت و طرد است. اگر استارت‌آپ‌های جهان برای حفظ ظاهر هم که شده است، وعده می‌دهند دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل خواهند کرد، کسب‌وکار ملت‌ استارت‌آپ، آشکارا، مرگ است.
استارت‌آپ‌های اسرائیلی، در چشم‌انداز دنیایی که به شکل روزافزونی نابرابر و ناامن می‌شود، همان چیزهایی را «تجاری‌سازی» می‌کنند که دولت اسرائیل از قدیم دنبال کرده است: نظارت و کنترل سهمگین‌تر با بدافزارها و پهپادهای جاسوسی، جداسازی و مطرودسازی با سیستم‌های پایش و نظارت و ترورهای مؤثرتر.چند ماه پیش اگر یادتان باشد مقاله‌هایی در نشریات معتبر دنیا به چاپ رسید که نشان می‌دادند غول‌های فناوری جهان چطور با هوش مصنوعی، به صورت کمر بسته در خدمت ماشین جنگی اسرائیل هستند. پیشرفت‌های فناورانه صهیونیست‌ها که خود را «ملت استارت‌آپ» نامیده‌اند و «نتانیاهو» هم به آن افتخار می‌کند، بیشتر جنبه عوام‌فریبی دارد.
دو سال پیش یک مرکز تحقیقاتی در سرزمین‌های اشغالی تحت عنوان «Who Profits» که در زمینه شناسایی همکاری شرکت‌های بخش خصوصی با فعالیت‌های اشغالگرانه اسرائیل فعالیت می‌کند، گزارشی درباره نقش شرکت‌های فناوری چندملیتی در خدمت منافع و سیاست‌های رژیم صهیونیستی منتشر کرد که علاوه بر تقویت ظرفیت شرکت‌های اقتصادی داده‌محور اسرائیلی، به برنامه‌های این رژیم برای سرکوب، کنترل و تحت نظارت گرفتن فلسطینیان در تمامی سرزمین‌های اشغالی نیز کمک می‌کنند. فناوری‌های پیشرفته شامل نصب سلاح‌های خودکار تحت کنترل هوش مصنوعی در ایست و بازرسی و ورودی‌های شهرهای مختلف بود که با تشخیص چهره فلسطینی‌ها می‌توانست به آن‌ها شلیک کند. همچنین در سراسر بیت‌المقدس شرقی اشغالی، دوربین‌های نظارتی مخصوص شناسایی فلسطینیان در گوشه‌ و کنار خیابان‌های شهر قرار گرفته‌ بودند. هرجا هم دوربین نبود نظامیان با برخورد خشونت‌آمیز اسکن چهره فلسطینیان را برای شناسایی انجام می‌دادند. 
غول‌های به ظاهر مهربان
زندگی در سیطره فناوری‌های سرکوبگرانه سال‌هاست که به بخش جدانشدنی زندگی فلسطینیان تبدیل شده است. هرچند تعداد بی‌شماری از شرکت‌های فناوری بین‌المللی در طرح‌های اشغالگرانه رژیم صهیونیستی دخیل هستند اما «Who Profits» در گزارش خود به چهار غول فناوری آمریکایی معروف یعنی مایکروسافت، آی‌بی‌ام، سیسکو سیستمز و DELL اشاره کرده بود. مثلاً برنامه Al Munaseq متعلق به مایکروسافت که روی تلفن‌های همراه نصب می‌شد توسط وزارت دفاع رژیم صهیونیستی برای مدیریت صدور مجوزهای ورود و خروج فلسطینیان در کرانه باختری و غزه به سرزمین‌های اشغالی طراحی و ساخته شده است. این نرم‌افزار جاسوسی می‌تواند به آدرس آی‌پی، دوربین، فایل‌ها و موقعیت مکانی صاحب تلفن همراه دسترسی داشته باشد.
خدمات مایکروسافت به این‌ها محدود نمی‌شود و حتی به برگزاری دوره‌های هوش مصنوعی برای افسران واحد «روش‌های جنگی نظامی و نوآوری» ارتش صهیونیستی نیز کمک می‌کند. مایکروسافت چند سال پیش حتی دوره‌های آموزشی رایگان امنیت سایبری برای دانش‌آموزان دختر دبیرستانی به منظور جذب در واحدهای با فناوری پیشرفته در ارتش برگزار کرده بود. صدها مورد از این نمونه‌های همکاری وجود دارد و به این‌ها اضافه کنید همکاری تنگاتنگ مایکروسافت با پلیس اسرائیل را یا «آی‌بی‌ام» که زیرمجموعه‌های اسرائیلی زیادی را برای همکاری با ارتش صهیونیستی به‌خصوص در حوزه دفاع سایبری راه‌اندازی کرده است. حمایت نظامی و غیرنظامی این غول‌های فناوری از ارتش اسرائیل حکایتی نیست که بشود مواردش را در یکی دو گزارش آورد، اما شما آخرین نمونه‌هایش را می‌توانید در ماجرای «پیجرها»، ترور اسماعیل هنیه در ایران، ترور اعضای ارشد حزب‌الله لبنان و... ببینید. 
آینده ناپایدار
گزارش مؤسسه‌های پژوهشی علاوه بر آنکه نشان می‌دهد غول‌های فناوری بین‌المللی در سرکوب سیستماتیک مردم فلسطین و سیاست آپارتایدی رژیم، شریک جرم صهیونیست‌ها هستند، همچنین این واقعیت را برملا می‌کند که پیشرفت‌های فناوری اسرائیل که خود را «ملت استارت‌آپ» نامیده است بیشتر بخشی از یک پروپاگاندای بزرگنمایی است و نیروهای امنیتی و نظامی صهیونیستی تا حدود زیادی به شراکت‌ با استارت‌آپ‌های بزرگ خارجی و واردات فناوری‌های مدرن از دیگر کشورها متکی هستند. واقعیت‌های دیگر درباره ادعای «ملت استارت‌آپ» را یک روزنامه‌نگار اسرائیلی به نام «بنیامین کرستین» بیان می‌کند وقتی می‌نویسد: «اقتصاد استارت‌آپی اسرائیل چنان دولتی و نظامی است که می‌توان آن را شاخه‌ای از ارتش به حساب آورد. بنابراین جای شگفتی ندارد که اگر در ارتش خدمت نکرده باشید، تقریباً امکان ندارد بتوانید استارت‌آپ خودتان را تأسیس کنید یا شغلی رده‌بالا در این اقتصاد بدست آورید».
کرستین می‌گوید اسطوره «ملت استارت‌آپ» برای جامعه اسرائیل نیز تبعاتی جدی داشته است. با پذیرفتن روحیه افراطی نولیبرال در دهه گذشته، اسرائیل یکی از نابرابرترین کشورهای دنیا شده است؛ طوری که شهرهای اسرائیل، از شدت گرانی، برای بسیاری از یهودیان، از سرزمین موعود به مناطقی سکونت‌ناپذیر تبدیل شده‌اند.
ایده «ملت استارت‌آپ» قشر کوچکی از ثروتمندان را در اسرائیل به وجود آورده است که پیوندهایی مستحکم با پروژه‌های نظامی و امپریالیستی دولت دارند و انبوهی از مطرودان را که با پیشرفته‌ترین روش‌های موجود کنترل و طرد می‌شوند. به تعبیر کریستین، این مسیری نیست که به آینده‌ای پایدار و تاب‌آور منجر شود.
بازار


نظرات شما