جمعه ۲۵ مهر ۱۴۰۴
جهان ما

رایزنی فیدان و روبیو درباره تداوم اجرای توافق آتش‌بس در غزه

رایزنی فیدان و روبیو درباره تداوم اجرای توافق آتش‌بس در غزه
ایران پرسمان - ایسنا /منابع دیپلماتیک ترکیه‌ای از گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه آمریکا و ترکیه درباره اجرای توافق آتش‌بس در غزه و دیگر مسائل بین‌المللی، از جمله گفت‌وگوها ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /منابع دیپلماتیک ترکیه‌ای از گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه آمریکا و ترکیه درباره اجرای توافق آتش‌بس در غزه و دیگر مسائل بین‌المللی، از جمله گفت‌وگوها پیرامون برنامه هسته‌ای ایران و جنگ اوکراین خبر دادند.
«هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه و «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه پنج‌شنبه در تماسی تلفنی درباره حفظ آتش‌بس فعلی در غزه و چالش‌های امنیتی منطقه‌ای گفت‌وگو کردند.
روزنامه ینی شفق با انتشار ابن مطلب گزارش داد: به گفته منابع دیپلماتیک ترکیه، گفت‌وگوی این دو مقام ارشد دیپلماتیک بر چندین موضوع بین‌المللی مرتبط با طرفین، به‌ویژه بر وضعیت غرب آسیا همراه بود.
فیدان و روبیو اقدامات برای تداوم آتش‌بس شکننده در نوار غزه که بر اثر جنگ ویران شده و اطمینان از تحویل مداوم کمک‌های بشردوستانه به جمعیت فلسطینی را بررسی کردند.
در این گفت‌وگو به اقدامات عملی برای تحکیم آتش‌بسی پرداخته شد که پس از ماه‌ها درگیری شدیدی که ویرانی و رنج انسانی گسترده‌ای در این منطقه به بار آورد موقتا درگیری‌ها را متوقف کرده است.
دوطرف پیشرفت در اجرای توافق صلح که اوایل این هفته در نشست صلح در خاورمیانه 2025 شرم‌الشیخ مصر امضا شد را بررسی کردند. این توافق به اصطلاح حاصل تلاش‌های دیپلماتیک بین‌المللی برای ایجاد چارچوبی برای صلح پایدار در منطقه است و شامل مفاد مربوط به بازسازی غزه و تثبیت بلندمدت آن می‌شود.
فیدان و روبیو فراتر از وضعیت اضطراری غزه درباره چندین موضوع بین‌المللی نیز تبادل نظر کردند. گفت‌وگوی آن‌ها شامل تحولات اخیر در سوریه-جایی که هر دو کشور منافع راهبردی مهمی دارند- مذاکرات جاری در مورد برنامه هسته‌ای ایران و درگیری جاری بین روسیه و اوکراین بود.
بازار


نظرات شما