سه شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴
جهان ما

آمریکا دشمنی خود با المالکی را علنی کرد

آمریکا دشمنی خود با المالکی را علنی کرد
ایران پرسمان - ایرنا / یک منبع سیاسی عراقی اعلام کرد که آمریکا به حامیان «نوری المالکی» پیام محرمانه‌ای ارسال کرده و خواستار عقب‌نشینی او از نامزدی نخست وزیری دولت بعدی شده ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / یک منبع سیاسی عراقی اعلام کرد که آمریکا به حامیان «نوری المالکی» پیام محرمانه‌ای ارسال کرده و خواستار عقب‌نشینی او از نامزدی نخست وزیری دولت بعدی شده است؛ در غیر این صورت، تحریم‌های اقتصادی و سیاسی علیه عراق و جریان‌های حامی المالکی اعمال خواهد شد.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، شبکه العربی به نقل از یک منبع عراقی گزارش داد که واشنگتن در پیامی محرمانه به گروه‌های سیاسی حامی نوری المالکی، نخست‌وزیر سابق عراق اعلام کرد که در صورت اصرار بر نامزدی او برای ریاست دولت آینده، تحریم‌هایی علیه جریان‌های مرتبط با المالکی و همچنین نهادهای اقتصادی کلیدی عراق اعمال خواهد شد.
طبق این گزارش، تحریم‌های احتمالی شامل محدودیت‌های اقتصادی بر بانک مرکزی عراق و شرکت بازاریابی نفت عراق خواهد بود و قرار است از ابتدای ماه مارس اجرایی شود.
بازار
منبع سیاسی یادشده افزود که این اقدام ایالات متحده با هدف فشار بر جناح‌های سیاسی برای تغییر موضع در قبال نامزدی المالکی صورت گرفته و حاکی از جدیت واشنگتن در کنترل روند سیاسی عراق است.
کارشناسان سیاسی معتقدند که پیام واشنگتن می‌تواند موجب افزایش تنش‌ها میان جریان‌های سیاسی در عراق و تاثیرگذاری مستقیم بر روند انتخاب نخست‌وزیر جدید شود.
پیشتر نیز دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» نسبت به بازگشت نوری المالکی به سمت نخست‌وزیری هشدار داده و تهدید کرده بود در صورت انتخاب او، کمک‌های آمریکا به عراق را متوقف خواهد کرد.
ترامپ دلیل این موضع‌گیری را تجربه دوران پیشین زمامداری المالکی عنوان کرده است.
ائتلاف دولت قانون تأکید دارد که نامزدی المالکی برای سومین دوره نخست‌وزیری از «اجماع» و «پذیرش ملی» برخوردار است.


نظرات شما