چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۵
اقتصاد روز

ادعای بلومبرگ: متن نهایی تفاهمنامه ممکن است تغییراتی داشته باشد

ادعای بلومبرگ: متن نهایی تفاهمنامه ممکن است تغییراتی داشته باشد
ایران پرسمان - فارس / پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داد، جزئیات فنی تفاهم میان ایران و آمریکا همچنان در حال تدوین است و به همین دلیل احتمال دارد متن نهایی پیش از امضا دستخوش ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فارس / پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داد، جزئیات فنی تفاهم میان ایران و آمریکا همچنان در حال تدوین است و به همین دلیل احتمال دارد متن نهایی پیش از امضا دستخوش تغییراتی شود.
پایگاه خبری بلومبرگ گزارش داد، بر اساس پیش‌نویس توافق موقت میان ایران و آمریکا که به رؤیت بلومبرگ رسیده، تهران در صورت امضای این توافق اجازه خواهد یافت صادرات نفت خود را بلافاصله از سر بگیرد و در ادامه نیز به یک برنامه توسعه اقتصادی با ارزش دست‌کم ۳۰۰ میلیارد دلار دسترسی پیدا کند.
بازار
طبق این گزارش، دو طرف قرار است روز جمعه در سوئیس «یادداشت تفاهم» را به طور رسمی امضا کنند؛ توافقی که زمینه را برای ۶۰ روز مذاکره با هدف پایان دادن به جنگ و تعیین محدودیت‌های سخت‌گیرانه بر برنامه هسته‌ای ایران فراهم خواهد کرد.بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت آمریکا متن این توافق را در نشست گروه هفت در اختیار کشورهای متحد خود قرار داده است، هرچند واشنگتن و تهران هنوز به طور رسمی جزئیات آن را منتشر نکرده‌اند.
این منبع افزود جزئیات فنی توافق همچنان در حال تدوین است و به همین دلیل احتمال دارد متن نهایی پیش از امضا دستخوش تغییراتی شود.بلومبرگ افزود، بر اساس پیش‌نویسی که در نشست گروه هفت توزیع شده، وزارت خزانه‌داری آمریکا بلافاصله پس از امضای توافق، مجوز صادرات نفت خام و محصولات پتروشیمی ایران را صادر خواهد کرد. همچنین آمریکا محاصره دریایی بنادر ایران را متوقف می‌کند و دو طرف متعهد می‌شوند ظرف ۳۰ روز تردد دریایی در تنگه هرمز را به سطح پیش از جنگ بازگردانند.همزمان گزارش شده است چند نفتکش مرتبط با ایران در آستانه امضای توافق، جابه‌جایی خود را آغاز کرده‌اند. انتشار خبر توافق نیز موجب کاهش قیمت نفت برنت به کمتر از ۷۸ دلار در هر بشکه شده است.
در بخش دیگری از توافق آمده است که آمریکا و شرکای منطقه‌ای آن طرحی برای بازسازی و توسعه اقتصادی ایران با تأمین مالی حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار تدوین خواهند کرد. با این حال درباره زمان آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده ایران جزئیات مشخصی ارائه نشده و تنها تأکید شده است که این منابع در اختیار تهران قرار خواهد گرفت.
مراسم امضای این یادداشت تفاهم قرار است در اقامتگاه بورگن‌اشتوک در سوئیس برگزار شود. گزارش‌ها حاکی است که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، ریاست هیأت آمریکایی را بر عهده خواهد داشت و هیأت ایرانی نیز احتمالاً به سرپرستی محمدباقر قالیباف در این مراسم شرکت می‌کند.دونالد ترامپ در حاشیه نشست گروه هفت این توافق را «انجام‌شده» توصیف کرده و مدعی شده است که مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای خواهد شد. با این حال او تأکید کرده که آمریکا غرامت جنگی به ایران پرداخت نخواهد کرد و مستقیماً در اقتصاد این کشور سرمایه‌گذاری نخواهد داشت.


نظرات شما