جمعه ۱۳ تير ۱۴۰۴
سیاست روز

اتحادیه اروپا اظهارات بحث‌برانگیز «کالاس» درباره موضوع هسته‌ای ایران را اصلاح کرد

اتحادیه اروپا اظهارات بحث‌برانگیز «کالاس» درباره موضوع هسته‌ای ایران را اصلاح کرد
ایران پرسمان - ایرنا / سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با تکرار موضع پیشین اتحادیه درباره نگرانی از گام‌های جبرانی ایران در برجام، اظهارات بحث‌برانگیز «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با تکرار موضع پیشین اتحادیه درباره نگرانی از گام‌های جبرانی ایران در برجام، اظهارات بحث‌برانگیز «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را که خواستار «پایان‌دادن به برنامه هسته‌ای ایران» شده بود، اصلاح کرد و گفت: ما به تلاش‌ها برای دستیابی به راه‌حل پایدار در موضوع هسته‌ای ایران ادامه می‌دهیم.
انور العونی روز جمعه در نشست خبری با خبرنگاران در بروکسل تأکید کرد: «موضع اتحادیه اروپا روشن است، همان‌طور که موضع نماینده عالی اتحادیه نیز مشخص است؛ ایران هرگز نباید اجازه یابد به سلاح هسته‌ای دست یابد. ما به مشارکت در تمام تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها و دستیابی به راه‌حلی پایدار در موضوع هسته‌ای ایران ادامه می‌دهیم؛ راه‌حلی که فقط از طریق مذاکره قابل تحقق است.»
وی افزود: «در اینجا بار دیگر به آخرین بیانیه نماینده عالی اتحادیه اروپا به همراه وزرای خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان اشاره می‌کنم که در آن بار دیگر نگرانی‌های دیرینه خود را درباره گسترش برنامه هسته‌ای ایران، که به باور ما فاقد هدف غیرنظامی معتبر است، تکرار کردند. فکر می‌کنم این موضع کاملاً روشن است.»
اظهارات العونی در حالی بیان شد که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پیش‌تر در سخنانی دوپهلو مدعی شده بود که مذاکرات برای آنچه وی «پایان‌دادن به برنامه هسته‌ای ایران» خوانده، و همچنین همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید هرچه سریع‌تر از سر گرفته شود.
در واکنش به این اظهارات، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد: «اگر هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام بر این باور است که هدف از هرگونه مذاکره احتمالی «پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران» است، این به معنای آن است که خانم کایا کالاس، مفاد معاهده عدم اشاعه (NPT) را که صراحتاً حق همه کشورهای عضو برای توسعه، تحقیق و استفاده از فناوری هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز را تأیید می‌کند، نادیده می‌گیرد. مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و خود برجام، برای هماهنگ‌کننده رسمی آن دیگر هیچ اعتباری ندارد و در نتیجه، سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» نیز بی‌اساس و فاقد وجاهت است. مشارکت و نقش اتحادیه اروپا، کشورهای عضو آن و همچنین انگلیس در هرگونه مذاکره آتی، بی‌ربط و در نتیجه بی‌معنا خواهد بود.»
وزیر امور خارجه پیشتر در تماس تلفنی با خانم کالاس از مواضع اروپا و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان صدور قطعنامه اخیر شورای حکام و نیز در قبال عدم محکومیت حملات مخاطره‌آمیز به تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران انتقاد کرد و هشدار داد: چنین رفتارهایی مسیر دیپلماسی را دشوارتر خواهد کرد.
بازار


نظرات شما