سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴
اقتصاد روز

واکنش کرملین به سخنان علی‌اف

واکنش کرملین به سخنان علی‌اف
ایران پرسمان - ایرنا / سخنگوی کرملین در واکنش به سخنان اخیر رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در حمایت از اوکراین گفت: امیدواریم که اختلافات نظر مسکو و باکو در این زمینه، مانعی برای ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / سخنگوی کرملین در واکنش به سخنان اخیر رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در حمایت از اوکراین گفت: امیدواریم که اختلافات نظر مسکو و باکو در این زمینه، مانعی برای عبور ما از یک دوره کوتاه سردی در روابط دوجانبه نباشد.
به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف سه‌شنبه 31 تیر 1404 در پاسخ به پرسش خبرنگاران افزود: امیدواریم که منافع همکاری سودمند متقابل را به خاطر وضعیت فعلی قربانی نکنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما از موضع رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در مورد اوکراین آگاه هستیم. از همان ابتدا، الهام علی‌اف این موضع را اتخاذ کرد و ما از همان ابتدا، با آن موافق نبودیم.
سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه گفت:‌ اختلاف نظرها بر سر مناقشه اوکراین نباید روابط سودمند متقابل بین روسیه و جمهوری آذربایجان را از بین ببرد.
بازار
به گزارش منابع خبری، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان روزهای اخیر در گفت و گو با روزنامه‌نگاران اوکراینی از کی‌یف حمایت کرد و خطاب به آنها گفت که اشغال را نپذیرید.
این سخنان او در زمانی بیان شد که روابط بین مسکو و باکو به دنبال بازداشت‌های متقابل در دو کشور رو به سردی گذاشته است.
بنا بر گزارش خبرگزاری تاس، کمیته تحقیقات روسیه در 28 ژوئن (7 تیر) در منطقه «سوردلوفسک» (Sverdlovsk) گزارش داد که یک باند جنایتکار را که در اوایل دهه 2000 در یک سری قتل در شهر «یکاترینبورگ» (Yekaterinburg) دست داشتند، متلاشی کرده است. در این عملیات هشت مظنون بازداشت شدند. طبق گزارش‌های اولیه، یکی از آنها بر اثر نارسایی قلبی درگذشت. علت مرگ مظنون دیگر در حال بررسی است. اجساد آنها از یکاترینبورگ به باکو، پایتخت آذربایجان، منتقل شد. مقام های جمهوری آذربایجان سپس اعلام کردند که معاینه پزشکی قانونی علائم خشونت را نشان داده و اعتراض رسمی خود را به روسیه ارائه کردند.
پس از این رخدادها، رویدادهای برنامه‌ریزی شده مربوط به روسیه در جمهوری آذربایجان لغو شد و ایگور کارتاویخ و یوگنی بلوسوف، روزنامه‌نگاران روس، به همراه چند شهروند دیگر روس بازداشت شدند.
مقامات جمهوری آذربایجان همچنین اعلام کردند که در جلسه شورای اقتصادی کشورهای مستقل مشترک المنافع که در مسکو برگزار می‌شود، شرکت نخواهند کرد.
منتظر پیشرفت‌های معجزه‌آسا در مذاکرات با اوکراین نباشید
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از سخنان روز سه‌شنبه خود با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری دور سوم مذاکرات روسیه و اوکراین در هفته جاری گفت: منتظر پیشرفت‌های معجزه‌آسا در این مذاکرات نباشید، چرا که در شرایط فعلی بعید است.
وی اظهار داشت:‌ کرملین امیدوار است که دور جدید مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین در استانبول این هفته برگزار شود؛ ما در مورد تاریخ‌ مذاکرات بیانیه‌ای صادر خواهیم کرد.
پسکوف خاطرنشان کرد: موضوع دور سوم مذاکرات کاملاً پیچیده است، چرا که علاوه بر سایر مسائل، لازم است که در مورد پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌هایی که بین طرفین در دور دوم مذاکرات رد و بدل شدند نیز بحث شود.
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز تأکید کرد که روسیه و اوکراین قبل از بحث درباره چشم‌انداز جلسات سطح بالا و دیدار رؤسای جمهوری دو کشور، باید کارهای زیادی را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه پیش‌تر به موجب مصوبه‌ای، ممنوعیت مذاکره با پوتین در اوکراین به قانون تبدیل شده است، گفت: باید توجه داشت که این ممنوعیت هنوز پابرجاست؛ این، یک واقعیت آشکار است.
پسکوف خاطرنشان کرد: روسیه قصد دارد منافع خود را تضمین کند و به اهداف خود در پیوند با اوکراین دست یابد.
سخنگوی کرملین در ادامه از اظهارنظر درباره بازه زمانی احتمالی برای حل و فصل مناقشه اوکراین خودداری کرد و گفت: این موضوع به عوامل زیادی بستگی دارد و هر گونه پیش‌بینی در حال حاضر اشتباه خواهد بود.
به گزارش ایرنا، مسکو و کی‌یف تاکنون دو دور مذاکرات مستقیم در روزهای 26 اردیبهشت و 12 خرداد 1404 در استانبول داشته‌اند. از طرف روسیه، دستیار رئیس‌جمهوری این کشور و از طرف اوکراین، وزیر دفاع این کشور،‌رئیس هیأت‌های دو طرف را برعهده داشتند.
پس از دو دور مذاکره در استانبول، روسیه و اوکراین توافق کردند که زندانیان را طبق فرمول «1000 در برابر 1000» مبادله کنند و همچنین زندانیان بیمار و جوان (تا 25 سال) - حداقل 1000 نفر از هر طرف - به کشورشان بازگردانند. بنا بر اعلام مسکو، چندین گروه از اسرای نظامی روس در روزهای 19، 20 ، 22 ، 24 ،‌ 29 و 30 خرداد و 5 و 13 تیر 1404 در چارچوب توافقات استانبول به کشورشان بازگشته‌اند و تعداد مشابهی از اسرای اوکراین نیز به کی‌یف تحویل داده شده است و کار بر روی تبادل اسرا و اجساد نظامیان کشته شده ادامه دارد.
بنا بر اعلام مسکو، یادداشت طرف روسی در مورد توافق‌نامه که در مذاکرات استانبول به هیأت اوکراینی ارائه شد، حاکی از بی‌طرفی اوکراین و ممنوعیت هرگونه فعالیت نظامی توسط کشورهای ثالث در خاک آن است.
بخش اول این سند شامل «شاخص‌های اصلی توافق‌نامه نهایی» است. بخش دوم که به شرایط آتش‌بس اختصاص دارد، شامل دو سناریو برای ادامه روندها است. به طور خاص، یکی از شرایط مورد نظر روسیه، عفو عمومی «زندانیان سیاسی» اوکراین و آزادی پرسنل نظامی و غیرنظامیان بازداشت شده در این کشور است. بخش سوم، روند مراحل و بازه زمانی اجرای آنها را مشخص می‌کند.
احتمال برگزاری اجلاس «پنج کشور هسته‌ای»
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: در حال حاضر هیچ مبنایی برای برگزاری اجلاس «پنج کشور هسته‌ای» وجود ندارد.
وی اظهار داشت: «ما شاهد تشدید تنش‌ها، نظامی‌سازی از جمله هسته‌ای در جهان هستیم. ادارات مربوطه ما در حال نظارت بر توسعه رویدادها در این منطقه و تدوین وظایفی برای تضمین امنیت ما در برابر آنچه اتفاق می‌افتد، هستند.»
پیشنهاد برگزاری چنین اجلاسی را ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ژانویه 2020 ارائه کرده بود. پس از آن، پوتین در سخنرانی دیگری ابراز امیدواری کرد که به محض مساعد شدن شرایط همه گیری بیماری کووید 19، نشست سران «پنج کشور هسته‌ای» عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل برگزار شود.


نظرات شما