ایران پرسمان - فرارو / یخچالهای طبیعی سراسر جهان با سرعت نگرانکنندهای آب میشوند، اما یک تکه یخ کوچک از دل رشتهکوه پامیر در تاجیکستان شاید راز بقا و احیای آنها را در خود پنهان کرده باشد. این هسته یخی اکنون در آزمایشگاهی در ژاپن زیر نظر دانشمندی به نام یوشینوری ایزوکا موضوع بررسیهای دقیق و علمی قرار دارد.
این نمونه از ارتفاعات تاجیکستان به دست آمده و بخشی از پروژهای جهانی است که میکوشد توضیح دهد چرا یخچالهای طبیعی آن کشور، برخلاف روند جهانی، در برابر ذوب شدن مقاومت کرده و حتی اندکی رشد کردهاند.