جمعه ۲۶ تير ۱۴۰۵
جهان ما

زمینه‌چینی ترامپ برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات آتی

زمینه‌چینی ترامپ برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات آتی
ایران پرسمان - تسنیم/دونالد ترامپ در یک سخنرانی تلویزیونی در پربیننده‌ترین ساعات شب آمریکا کشور چین را به مداخله در نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ که به پیروزی جو بایدن منجر ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /دونالد ترامپ در یک سخنرانی تلویزیونی در پربیننده‌ترین ساعات شب آمریکا کشور چین را به مداخله در نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ که به پیروزی جو بایدن منجر شده بود متهم کرد.
این سخنرانی وسواس فکری مداوم دونالد ترامپ نسبت به شکستش در برابر جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را آشکار ساخت، اما از طرف دیگر مخالفانش هشدار می‌دهند که سخنرانی ترامپ احتمالاً نخستین گام‌‌ها برای مداخله در انتخابات میان‌دوره‌ایِ کنگره است.
رئیس‌جمهور آمریکا در این سخنرانی ۲۵ دقیقه‌ای در روز پنجشنبه که خود پیش‌تر تبلیغات زیادی برای آن کرده بود، تردیدهای زیادی را درباره سلامت فرآیند انتخابات در آمریکا مطرح کرد.
او گفت که «هیچ کشوری نمی‌تواند بدون برگزاری انتخابات عادلانه و صادقانه بزرگ باشد.» ترامپ همچنین گفت که این سیستم به شکلی «فاجعه‌بار» فاقد استانداردهای عدالت و اعتماد است و در برابر نفوذ قدرت‌های خارجی آسیب‌پذیر نشان می‌دهد.
این اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده که دونالد ترامپ به دلیل آغاز جنگی ناکام در ایران به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و برخی پیش‌بینی‌ها از احتمال شکست حزب او در انتخابات میان‌دوره‌ای حکایت دارد.
انتقاد از نظام انتخاباتی در آمریکا و شک درباره مهندسی نتایج و تلاش برای معکوس کردن نتایج تنها محدود به دونالد ترامپ و حزب جمهوری‌خواه نیست.
سیاستمداران حزب دموکرات هم در برهه‌های زمانی مختلف اذعان کرده‌اند که فرایندهای رأی‌گیری در انتخابات دموکراتیک نیست و می‌تواند توسط حزب مخالف دستکاری شود.
کارشناسان مسائل انتخابات آمریکا می‌گویند فرایندهای رأی‌گیری در این کشور به گونه‌ای است که به جای آنکه مردم سیاستمداران را انتخاب کنند این سیاستمداران هستند که مردم را انتخاب می‌کنند.
به گفته این تحلیلگران ساختار انتخابات آمریکا به دلیل ویژگی‌هایی چون سیستم «کالِج الکترال» (آرای الکترال به جای رای مستقیم مردم)، نفوذ لابی‌ها و قدرت پول، و ساختار دو حزبی انحصاری که مانع از حضور احزاب مستقل می‌شود، غیردموکراتیک است.
با توجه به وجود چنین فرایندهایی است که سیاستمداران هر دو حزب در سال‌های گذشته تلاش کرده‌اند از ابزارهای غیردموکراتیک خودشان برای پیروزی مقابل حزب رقیب نهایت بهره را ببرند.


نظرات شما